Open navigatie

Nieuws

Samen meerwaarde bij vuurwerkcontroles

De drie Brabantse omgevingsdiensten werken dit jaar nauw met elkaar en met de veiligheidsregio’s samen om ervoor te zorgen dat de verkooppunten van vuurwerk veilig zijn.

Lees het volledige bericht

De route naar asbestvrije daken in 2024

In 2024 moet Brabant asbestvrij zijn. Om onze gemeentelijke deelnemers daarbij te ondersteunen is de ODBN betrokken bij het maken van een routekaart naar een asbestvrij Brabant in 2024.

Lees het volledige bericht

Samenwerken in controleren van buitengebied

Op zaterdagavond 11 november 2017 zijn BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met collega’s van Politie, Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Best op pad gegaan in het buitengebied van de gemeente Cranendonck en de gemeente Valkenswaard.

Lees het volledige bericht

Weer toezichthouder Omgevingsdienst Brabant Noord aangevallen bij asbestsanering

Afgelopen week is een toezichthouder van de Omgevingsdienst Brabant Noord tijdens de controle van een asbestsanering fysiek aangevallen en bedreigd. Dit is het tweede incident met een toezichthouder in korte tijd. Tegen de aanvaller is aangifte gedaan van mishandeling en deze is later aangehouden door de politie. De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) accepteert dit soort gedrag tegen hun medewerkers niet.

Lees het volledige bericht

Handhaver omgevingsdienst aangevallen bij illegale asbestsanering

Afgelopen week is een toezichthouder van de Omgevingsdienst Brabant Noord bij het stilleggen van een illegale asbestsanering in Oss aangevallen door de vader van de eigenaar van het pand. Tegen de aanvaller is aangifte gedaan van mishandeling en deze is later aangehouden door de politie. De Omgevingsdienst Brabant Noord accepteert dit soort gedrag tegen medewerkers niet.

Lees het volledige bericht

Energiebesparing in kantoren, scholen, zwembaden en sauna’s

Verbruikt uw kantoor, school of zwembad en/of sauna meer dan 50.000kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000m3 aardgas? Wist u dat u dan verplicht alle energiebesparende maatregelen die binnen 5 jaar zichzelf terugverdienen moet uitvoeren?

Lees het volledige bericht

Mannen op heterdaad betrapt bij vangen havik

Op dinsdag 3 oktober zijn door boa's van SSiB en de gemeente Gemert-Bakel twee mannen op heterdaad betrapt bij het vangen van een havik.

Lees het volledige bericht

Integrale horecacontroles in Maas en Leijgraaf

Diverse overheidsdiensten hebben afgelopen vrijdag 29 september in het gebied Maas en Leijgraaf bij 19 horecagelegenheden gezamenlijke controlebezoeken uitgevoerd.

Lees het volledige bericht

Jaarverslag 2016 'Samen doen'

In het jaarverslag 2016 'Samen doen' blikken we terug op 2016.

Lees het volledige bericht

Succesvol handhavingweekend in Brabants buitengebied

Zaterdag 8 en zondag 9 juli controleerden BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met BOA’s van Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Politie , Sportvisserij Zuid-West Nederland en gemeenten op verschillende locaties in het buitengebied van Brabant Noord.

Lees het volledige bericht

Omgevingsdiensten en Inspectie SZW gaan nauwer samenwerken

Om erop toe te zien dat asbestverwijdering goed en veilig verloopt, gaan Inspectie SZW en omgevingsdiensten in Nederland nauwer samenwerken in de asbestketen.

Lees het volledige bericht

Pilot Oss inrichtingenbestand gestart

De ODBN is samen met de gemeente Oss een pilot gestart om hun inrichtingenbestand op het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen.

Lees het volledige bericht