Open navigatie

Nieuws

Handhaver omgevingsdienst aangevallen bij illegale asbestsanering

Afgelopen week is een toezichthouder van de Omgevingsdienst Brabant Noord bij het stilleggen van een illegale asbestsanering in Oss aangevallen door de vader van de eigenaar van het pand. Tegen de aanvaller is aangifte gedaan van mishandeling en deze is later aangehouden door de politie. De Omgevingsdienst Brabant Noord accepteert dit soort gedrag tegen medewerkers niet.

Lees het volledige bericht

Energiebesparing in kantoren, scholen, zwembaden en sauna’s

Verbruikt uw kantoor, school of zwembad en/of sauna meer dan 50.000kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000m3 aardgas? Wist u dat u dan verplicht alle energiebesparende maatregelen die binnen 5 jaar zichzelf terugverdienen moet uitvoeren?

Lees het volledige bericht

Mannen op heterdaad betrapt bij vangen havik

Op dinsdag 3 oktober zijn door boa's van SSiB en de gemeente Gemert-Bakel twee mannen op heterdaad betrapt bij het vangen van een havik.

Lees het volledige bericht

Integrale horecacontroles in Maas en Leijgraaf

Diverse overheidsdiensten hebben afgelopen vrijdag 29 september in het gebied Maas en Leijgraaf bij 19 horecagelegenheden gezamenlijke controlebezoeken uitgevoerd.

Lees het volledige bericht

Jaarverslag 2016 'Samen doen'

In het jaarverslag 2016 'Samen doen' blikken we terug op 2016.

Lees het volledige bericht

Succesvol handhavingweekend in Brabants buitengebied

Zaterdag 8 en zondag 9 juli controleerden BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met BOA’s van Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Politie , Sportvisserij Zuid-West Nederland en gemeenten op verschillende locaties in het buitengebied van Brabant Noord.

Lees het volledige bericht

Omgevingsdiensten en Inspectie SZW gaan nauwer samenwerken

Om erop toe te zien dat asbestverwijdering goed en veilig verloopt, gaan Inspectie SZW en omgevingsdiensten in Nederland nauwer samenwerken in de asbestketen.

Lees het volledige bericht

Pilot Oss inrichtingenbestand gestart

De ODBN is samen met de gemeente Oss een pilot gestart om hun inrichtingenbestand op het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen.

Lees het volledige bericht

Convenant Groene Handhaving ondertekend

Donderdag 18 mei werd het Convenant Groene Handhaving ondertekend door gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten, natuurbeheerders en de Provincie Noord-Brabant.

Lees het volledige bericht

Wijzigingen Bodemloket Brabant Noord

Sinds begin 2017 zijn de gemeente Boxtel en Haaren aangesloten bij de bodemapplicatie Bodemloket Brabant Noord. Door de aansluiting van beide gemeenten is ook de bodemrapportage, waarvan iedereen gratis gebruik kan maken, aangepast.

Lees het volledige bericht

Omgevingsdienst Brabant Noord wil harde aanpak milieucriminaliteit

De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) wil de komende jaren toezicht en handhaving veel meer uitvoeren op basis van de milieu- en maatschappelijke effecten. Daarnaast wil zij een harde aanpak van de zware milieucriminaliteit. Er komen steeds meer signalen van toezichthouders dat criminelen zich verrijken ten koste van het milieu en de gezondheid van mensen.

Lees het volledige bericht

De drie Brabants omgevingsdiensten op bezoek bij de statenleden

Onlangs maakten de Statenleden van de provincie op een persoonlijke manier kennis met de drie Brabantse omgevingsdiensten.

Lees het volledige bericht