Open navigatie

Energiebesparing in kantoren, scholen, zwembaden en sauna’s

door Laura van den Wildenberg op 05 okt 2017, 11:05 Energiebesparing in kantoren, scholen, zwembaden en sauna’s

Verbruikt uw kantoor, school of zwembad en/of sauna meer dan 50.000kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000m3 aardgas? Wist u dat u dan verplicht alle energiebesparende maatregelen die binnen 5 jaar zichzelf terugverdienen moet uitvoeren? In de loop van dit jaar gaat de Omgevingsdienst Brabant Noord specifiek controleren op de energiebesparingsverplichtingen.

Controle op energiebesparing

In het energieakkoord is door diverse partijen afgesproken dat er meer prioriteit wordt gegeven aan energiebesparing bij o.a. kantoren, scholen en zwembaden/sauna’s en de toezicht en handhaving daarop door gemeenten. Naast de reguliere milieucontroles, waarin energie wordt meegenomen, bezoeken toezichthouders daarom in de komende jaren kantoren, scholen en zwembaden voor een specifieke controle op de energiebesparingsverplichtingen.

Aan de slag!

Naast deze wettelijke verplichting is het ook vanuit maatschappelijk én financieel oogpunt aantrekkelijk zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Hiermee draagt u bij aan een klimaatneutrale energievoorziening en het tegengaan van klimaatverandering. Dus ga nu aan de slag met energiebesparing.

Op www.odbn.nl/energie vindt u meer informatie over de energiebesparingsverplichting.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht