Open navigatie

Succesvolle anti-wildcross actie in buitengebied Cranendonck

door Sanne van Deelen op 10 sep 2018, 14:59 Succesvolle anti-wildcross actie in buitengebied Cranendonck

Op zaterdag 8 september is er een actie tegen wildcrossen in stiltegebieden gehouden in de bossen en grensstreek rondom de gemeente Cranendonck. Deze actie is bedoeld om het crossen in natuurgebieden te stoppen. Met diverse staande houdingen, kunnen we terugkijken op een succesvolle actie.

De natuur lijdt enorm onder het wildcrossen. Dit onderwerp is dan ook 1 van de 3 speerpunten van het programma Samen Sterk in Brabant (SSiB).

Succesvolle actie
Deze actie is georganiseerd door de samenwerkende partners, SSiB, Politie en BOA’s van terreineigenaren en gemeenten. Een betrokken handhaver van SSiB vertelt: “Ondanks een goede voorbereiding, is het altijd afwachten of je personen daadwerkelijk op heterdaad kunt betrappen. Vandaag was dit gelukkig het geval en hebben we 3 personen staande kunnen houden. Ook hebben we 9 keer een proces verbaal uitgeschreven. We kunnen terugkijken op een geslaagde actie, waarmee we hopelijk kunnen bereiken dat het wildcrossen in de bossen minder aantrekkelijk wordt.”

De staande gehouden motorrijders ontvangen een geldboete. Ook zijn persoonsgegevens genoteerd, zodat er bij een eventuele volgende overtreding, andere maatregelen genomen kunnen worden.

Daarom SSiB
In het buitengebied is wildcrossen voor de Brabanders ergernis nummer één. Ook de natuur heeft er zwaar onder te lijden. Dit lastige en voor kwetsbare natuurgebieden zo bedreigende probleem,  pakken we alleen effectief aan als we dat samen doen  met burgers, bedrijven en bestuur. Wat doet SSiB?

  • Meldingen oppakken en registreren
  • Toezicht houden, surveilleren en handhaven
  • Inventariseren van plekken waar wildcrossen voorkomt
  • Organiseren van professionele, gezamenlijke acties met politie en partners
  • Meedenken met- en adviseren van gemeenten over o.a.  het bieden van praktische oplossingen.

Meer informatie
Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.

Terug naar het nieuwsoverzicht