Open navigatie


Werken bij de ODBN

Als omgevingsdienst opereren we in een complex, snel veranderend speelveld. Dat maakt dat we als jonge, energieke organisatie snel groeien. Samen met zo’n 300 collega’s zet je je elke dag in om te zorgen dat ruim 1 miljoen inwoners in Brabant Noord veilig kunnen wonen, werken en recreëren, in een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid van agrarische bedrijven in Nederland en veel drugscriminaliteit. Daarbij spelen verschillende belangen, die niet altijd gemakkelijk met  elkaar te verenigen zijn. Binnen deze dynamiek doe je betekenisvol en belangrijk werk.

We streven continu naar een goede balans van uiteenlopende belangen, maar tegelijkertijd moeten we doortastend zijn. We zoeken dan ook ambitieuze en betrokken collega's. Mensen die vraagstukken van alle kanten bekijken; kritisch, omgevingsbewust en met ook voor een duurzame toekomst.

Vacatures

Vacature GELUID

Er is een vacature voor:

Recordmanager

Wij zijn op zoek naar een Recordmanager. Als Recordmanager ga je het informatie- en archiefbeheer doorontwikkelen en implementeren in de organisatie. Samen met je collega’s analyseer je de bedrijfsprocessen en doe je proactief voorstellen voor een efficiëntere en effectievere inrichting. Ben jij degene die wij zoeken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

Specialist Geluid

Wij zijn op zoek naar een Specialist Geluid. Als Specialist geluid draag je aantoonbaar bij aan een juiste balans tussen geluid en omgeving. Jij weet namelijk waar en wanneer het stil moet zijn en waar en wanneer we (meer) geluid toe kunnen laten. Weet jij alles over geluid? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Agrarisch Woonwijk

Er is een vacature voor:

Senior Adviseur Toezicht en Handhaving Agrarisch 

Wij zijn op zoek naar een senior Adviseur Toezicht en Handhaving Agrarisch. Als toezichthouder en handhaver bezoek je agrarische bedrijven en controleer je of ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het vlak van milieu en veiligheid. Je geeft informatie aan belanghebbenden, zoals de gemeente waarbinnen het bedrijf zich bevindt. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

Senior Adviseur Toezicht en Handhaving Industrieel

In deze functie houd je je bezig met toezicht en handhaving van vergunning- en meldingplichtige activiteiten in de industriële- en afvalsector. Maar ook komen er zaken voorbij op zeer complexe en brede beleidsterreinen zoals bijvoorbeeld het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVI). Ben jij degene die wij zoeken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Arbo Geluid

Er is een vacature voor:

Arbo- en/of verzuimcoördinator 

Wij zijn op zoek naar een Arbo- en/of verzuimcoördinator. Als Arbo- en verzuimcoördinator ben jij onze deskundige op het gebied van arbeidsomstandigheden in de breedste zin van het woord. Vanuit deze functie draag je actief bij aan de vitaliteit, gezondheid en veiligheid van onze medewerkers. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

Adviseur Geluidsmetingen

Wij zijn op zoek naar een senior Adviseur Geluidsmetingen. Als Adviseur Geluidsmetingen houd jij je vooral bezig met het zelfstandig uitvoeren van (eenvoudige) handmatige geluidmetingen bij diverse bedrijven en evenementen. Daarnaast regel en organiseer je het proces van onbemande geluidsmetingen. Ben jij degene die wij zoeken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

BI Specialist

Specialist Wet natuurbescherming

Er is een vacature voor:

BI (Business Intelligent) Specialist

Wij zijn op zoek naar een BI-Specialist. Als BI-Specialist zie je niet alleen kansen, je verzilvert ze in een razend tempo door het samen met het cluster analyseren van gegevens uit verschillende bronnen. Om zo beter te kunnen plannen en efficiënter te kunnen handhaven. Ook adviseer je het BI-cluster op het gebied van data-analyse en dashboards. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

Senior vergunningverlener Wet natuurbescherming

Wij zijn op zoek naar een Senior vergunningverlener Wet natuurbescherming. Als Senior vergunningverlener Wet natuurbescherming heb je een brede rol en verantwoordelijkheid. Je houdt je bezig met het behandelen van complexe vergunningaanvragen en verzoeken om verklaringen van geen bedenkingen (vvgb’s) in het kader van de Wet natuurbescherming (onderdeel Natura 2000). Je voert je werkzaamhedpen namens de ODBN in odracht van de provincie Noord-Brabant uit. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Teammanager specialisten Agrarisch

Er is een vacature voor:

Teammanager Specialisten

Wij zijn op zoek naar een Teammanager Specialisten. Vanuit je generalistische blik en bijpassende managementstijl ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het team. Dit betekent dat je verder bouwt op de ingezette koers naar een excellente dienstverlener die professioneel en bedrijfsmatig functioneert. Om dit te realiseren laat je de inhoud bij de mensen en weet je hen met name te stimuleren en ondersteunen in het nemen van initiatief en tonen van eigenaarschap. Ben jij degene die wij zoeken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

(Senior) Toezichthouder/Handhaver

Wij zijn op zoek naar een (Senior) Toezichthouder/Handhaver. Als toezichthouder en handhaver bezoek je agrarische en/of industriële bedrijven en controleer je of ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het vlak van milieu en veiligheid. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier
Bodem Vacature

Er is een vacature voor:

Senior Toezichthouder Bodem

Wij zijn op zoek naar een senior Toezichthouder Bodem. Het accent ligt op besluitvorming in bodemkwaliteit, de Wet bodembescherming en inrichtinggebonden bodemtoezicht. Als blijkt dat handhaving nodig is, doe je dit in samenwerking met collega's van verschillende disciplines. Sta jij stevig in je schoenen en weet je alles van bodem en bouwstoffen? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Er is een vacature voor:

Senior adviseur vergunningverlening industrieel

Wij zijn op zoek naar een senior adviseur vergunningverlening industrieel. Het fundament van de functie is jouw leidende en sturende rol in de meest complexe dossiers. Op basis van jouw ruime ervaring en expertise ben je verantwoordelijk voor taken die gekoppeld zijn aan vergunningverlening in industriële context. Verder heb je een actieve rol bij het inbedden van de Omgevingswet. Vind je dit interessant? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Voor de complete vacaturetekst en sollicitatielink klik dan hier

Effect coronavirus op sollicitatieprocedure

Als ODBN volgen we de RIVM-richtlijn en werken we mee om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. We houden ons aan de maatregelen die de overheid neemt en veel collega's werken vanuit thuis. De sollicitatieprocedures lopen wel gewoon door en we ontvangen graag je reactie als er een passende vacature voor je bij zit. Wel kan het zijn dat de doorlooptijd van de procedure langer is en dat de selectiegesprekken bijvoorbeeld digitaal worden gehouden of worden uitgesteld.

Heb je vragen? Stel ze gerust bij ons team HR, via 088 7430 000.

De ODBN als werkgever

Wat hebben we te bieden?


Arbeidsvoorwaarden
Naast afwisselend en maatschappelijk relevant werk, hebben we interessante arbeidsvoorwaarden. De ODBN valt onder de CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties en de volledige werkweek is 36 uur.

Naast je salaris ontvang je een Individueel keuzebudget (IKB) ter hoogte van 17,05% van je salaris. Dit kun je onder andere gebruiken om extra verlof te kopen.

Ook hebben we een paar specifieke regelingen, zoals:

Verder vinden we het belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak. Daarnaast krijgt iedereen een laptop en telefoon om het digitaal werken te optimaliseren en als je op kantoor bent, kan je genieten van goede koffie.

Werktijden
We vinden de balans tussen werk en privé erg belangrijk. Jij hebt invloed op de inrichting van je werktijden zoals later beginnen of langere pauzes. Want als jij goed in je vel zit, kunnen we gezamenlijk meer bereiken. Doordat we zoveel mogelijk digitaal werken, kun je plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Wij faciliteren onze medewerkers in thuiswerken door het beschikbaar stellen van een budget om bijvoorbeeld een bureau, stoel of extra scherm aan te schaffen. Daarnaast krijgen onze medewerkers op dit moment tijdelijk een thuiswerkvergoeding.

Werken bij één van de andere Brabantse omgevingsdiensten?

Dat kan! Er zijn drie omgevingsdiensten in Brabant. Naast de Omgevingsdienst Noord-Brabant  zijn dat de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant in Tilburg en de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant in Eindhoven. Hier vind je meer informatie over de diensten en alle openstaande vacatures van de Brabantse omgevingsdiensten: www.werkenbijbrabantseomgevingsdiensten.nl.

Variatie en uitdaging
Werken bij een Brabantse omgevingsdienst betekent dat je verantwoordelijk en belangrijk werk doet. Samen met je collega's zorg jij dat 2,5 miljoen Brabanders veilig wonen, werken en recreëren in een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid agrarische bedrijven in Nederland en diverse multinationals. Daarbij hebben we te maken met specifiek Brabants beleid. Dit alles zorgt voor een variatie en mooie uitdagingen in je werk!

Kijkje achter de schermen
Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgvingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je hier aan, dan houden we je op de hoogte.

Collega's vertellen

Remco Hendriks Marie-José Verreydt Hanno van Baast

Remco vertelt

Remco was handhaver bij agrarische bedrijven voor de ODBN. Voor Remco maakte juist de uiteenlopende aspecten waar je in je werk mee te maken hebt, zoals opslag van gevaarlijke stoffen, uitstoot, geluids- en geuroverlast en de effecten op de volksgezondheid, het werk erg boeiend.  

>> Bekijk de video van Remco

Marie-José vertelt

Marie-José is toezichthouder. Ze geeft aan dat haar werk zo leuk vindt omdat het zo afwisselend is, diepgang heeft en ze veel contact met mensen heeft. 'De boeren waar ik kom zijn ontzettend trots op hun bedrijf. Dat is mooi om te zien'. 

>> Luister naar het verhaal van Marie-José! 

Hanno vertelt 

Hanno is agrarisch toezichthouder. Hij controleert de naleving van vergunningen en heeft daarvoor veel contact met boeren. Hij zegt: 'SAmen zorgen we voor even wicht tussen de activiteiten van agrariërs en de leefbaarheid van het buitengebied. En dat is erg boeiend.'

>> Bekijk de video van Hanno

ODBN gebruikt cookies

Op deze website gebruikt de ODBN cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te laten werken. Als u op de knop ‘Accepteren’ drukt, worden cookies gebruikt voor het verzamelen van informatie, waaronder demografische gegevens (leeftijd en geslacht), en voor het maken van groepsprofielen. Wilt u liever niet dat wij gebruikmaken van dit type cookies, dan kunt u op de knop ‘Niet accepteren’ drukken. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring.