Open navigatie

Werken bij de ODBN

energietoezicht Succesvolle anti-wildcross actie in buitengebied Cranendonck Trineke Bakker

Wat doet de ODBN?

Bij de ODBN draag je bij aan een schone en veilige leefomgeving. Wij zijn een organisatie in ontwikkeling die werkt aan vergunningverlening, het houden van toezicht en waar nodig de inzet van handhaving op het gebied van omgevingsrecht. Dit doen we samen met onze partners, 16 gemeenten in Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant. Kwaliteit van ons werk
staat daarbij hoog in het vaandel. Om ons dagelijkse werk in vergunningverlening, toezicht en handhaving mee te laten bewegen met de snel veranderende samenleving, richten wij ons ook op ontwikkeling en advies.

Wat vinden we belangrijk bij de ODBN?

Kwaliteit van onze dienstverlening naar burgers en bedrijven is een belangrijk speerpunt van de
organisatie. En die kwaliteit hangt juist af van de inzet van alle collega’s die deskundig, betrouwbaar, proactief, oplossingsgericht en omgevingsbewust zijn.  Er zijn uiteenlopende specialismen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen bij bedrijven, asbestsanering, bouwvergunningen, bodemverontreinigingen, natuurbescherming, afval, geur, geluid, enz. We zijn begaan met ons werk en doen ons uiterste best om de afgesproken kwaliteit te leveren en aan de verwachtingen van zowel de partners als de samenleving te voldoen. We kijken kritisch naar ons eigen handelen. Voel je je hierdoor aangesproken? Dan pas je bij de ODBN.

We nemen nieuwe collega's aan

We krijgen steeds meer werk van de gemeenten en de provincie. Om die reden gaan we de komende tijd nieuw collega’s aannemen. Het gaat om vergunningverleners (met diverse specialismen en taken) en om toezichthouders/handhavers (ook met diverse specialismen). Ook ondersteunende functies zoals juristen zijn welkom. Ervaring als vergunningverlener of handhaver is niet per sé nodig. We selecteren vooral op je energie en passie, en op je competenties. De vakkennis die nodig is, kun je leren zodra je bij ODBN werkt.

Wat kun je doen als je interesse hebt?

Actuele vacatures

Job alert

Wil jij direct op de hoogte worden gebracht van onze vacatures? Schrijf je dan in voor onze Job Alert. Ook stagemogelijkheden worden hierin benoemd.

Stages en afstudeeropdrachten

Met een stage of afstudeeropdracht leer je de ODBN in de praktijk kennen. We hebben daarom regelmatig stageplaatsen of afstudeeropdrachten op mbo-, hbo-, of wo-niveau. Interesse in een stageplaats of afstudeeropdracht bij de ODBN? Stuur dan een e-mail naar solliciteren@odbn.nl of vul dit formulier in.

Meeloopdagen Brabantse omgevingsdiensten

Ben jij student? Nieuwsgierig naar het werk bij een omgevingsdienst? Loop een dagje mee! Vul dit formulier in dan krijg je zo snel mogelijk informatie over de meeloopdagen van de drie Brabantse omgevingsdiensten.

Werken bij één van de andere Brabantse omgevingsdiensten?

Dat kan! Er zijn drie omgevingsdiensten in Brabant. Naast de ODBN zijn dat de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant en de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant. Nieuwsgierig naar hun vacatures: